Badrum

Antal

23 lägenheter
Boende

Boende

Bostadsrätter
a

Inflyttning

December 2020
Grönområden

Omgivning

Precis vid havet, med närhet till centrum och restauranger

Slutsålt! 

1
2
1
2

Byggstart

2019

Inflyttning

Dec 2020

Norra Kajen

I Oskarshamn skapas nu bostäder anpassade efter behov och förväntningar i ett unikt läge i staden. Etapp 1 innefattar 23 bostadsrätter, fördelat på 2-4 rok, 60-104 kvm i 5 våningsplan på bästa läge.

Utöver det fantastiska läget erbjuds generösa balkonger/uteplatser, gästlägenhet, förråd i markplan och givetvis hiss.

Byggnationen påbörjades i september 2019, se Nyheter och följ oss gärna på Instagram @bjc.group och Facebook @bjcgroup.se för att följa utvecklingen.

Oskarshamn

Även om Oskarshamn ofta beskrivs som en industristad, där Scania, Saft och OKG är viktiga aktörer, så är stadens andra attribut med närhet till skärgården, fantastiska idrottsprestationer och prisbelönt musikfestival minst lika viktiga att framhäva.

I Oskarshamn hittar du såväl utmanande jobbmöjligheter som en varierad miljö för mängder av fritidssysselsättningar. Det rika föreningslivet med många eldsjälar har lett till att staden också har blivit en attraktiv plats för stora evenemang – inte minst O-ringen 2022.

Attraktiva Oskarshamn hittar du allt du behöver veta om staden!

Kontakta mäklare

Vill du bo granne med havet, med närhet till såväl skola, centrum, restauranger och närbutik? Hör av dig till ansvarig säljare Marcus Lönnbom på 0702-221753 eller marcus.lonnbom@pontuzlofgren.se redan idag eller registrera ditt intresse här!

Marcus Lönnbom Fastighetsmäklare

Karta

Arkitektens tankar

De gamla hamnkvarteren är en stimulerande miljö med byggnader, gator och kajer fyllda av spännande material och historia.

ArkitekternaAtt få ta det första steget i en omdaning av denna miljö, genom att skapa nya bostäder och forma nya kvarter, är mycket inspirerande. Vi har strävat efter att fånga de kvalitéer som finns på platsen; vattenutsikt, söderläge och genuina material. Byggnaden har en solid karaktär med livfullt tegel, stora fönster och trivsamt och ljust trapphus.

Lägenheterna är öppna och ljusa med generösa balkonger, med ambitionen att få maximal vattenkontakt. Samtliga lägenheter har öppna förhållanden mellan kök och vardagsrum, badrum med tvättmöjligheter och förråd/klädkammare.

Vi hoppas att detta blir en attraktiv första etapp av Oskarshamns vackraste bostadskvarter.

Johan Lunde och Kalle Hjalmarsson, Arkitekter SAR/MSA

Historik

En anrik plats

 

Fabrikör Johan August Bohman (1864-1932) startade tillverkning av faner i Sverige. Han studerade fanertillverkning i Tyskland 1897 och konstruerade vid hemkomsten en egen fanérmaskin. Johan August Bohmans son, konsul Axel Bohman köpte 1929 en konkursdrabbad snickerifabrik i Oskarshamn och i fabriken startade han samma år fanértillverkning.

Under de första åren bearbetades huvudsakligen svenska träslag som alm och björk, men efterfrågan på exotiska träslag efter andra världskriget medförde även en betydande import av t ex teak från Indien.

Fabriken har under årens lopp exporterat till Tyskland, England, USA och Sydamerika. Under hösten 2008 läggs fabriken ner av dåvarande ägarna DLH.