Nyheter

2019-06-24
​​​​​​​Pressmeddelande: Sizes Works tillverkar 108 hyreslägenheter åt BJC Group i Kungsbacka

Trähustillverkaren Sizes ​​​​​​​har tillsammans med mark- och fastighetsutvecklaren BJC Group tecknat ett entreprenadavtal för uppförandet av 108 hyreslägenheter i Kungsbacka. Husen med stomme i massivträ tillverkas enligt Sizes industriella koncept som innebär hög kvalitet med kortare ledtider än traditionellt byggande.

I området Kolla Parkstad i Kungsbacka utvecklar BJC Group ett bostadskvarter med totalt 108 hyreslägenheter i hus med fyra våningar, motsvarande cirka 5 600 kvm BOA samt 500 kvm LOA. Genom avtalet och Sizes industriella tillverkning av kvalitativa flerfamiljshus i trä kan projektet genomföras effektivare jämfört med traditionella projekt.

- Vi är stolta över att få tillverka moderna och klimatsmarta bostäder åt BJC Group i det spännande området Kolla Parkstad. Med vår flexibla tillverkningsprocess kan vi möta BJC Groups projektspecifika behov och önskemål om variation i gestaltning, säger Carina Ståhl,
VD för Sizes.

- Vårt samarbete med Sizes innebär att vi kan erbjuda våra kunder kvalitativa och attraktiva bostäder som samtidigt går i linje med våra höga miljöambitioner, säger Daniel Bruun, VD för BJC Group.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Marknadskommunikatör
Oscar Wenning
073-028 77 07
oscar.wenning@sizesworks.com

Illustrationer: ABAKO Arkitekter

2019-06-11
​​​​​​​Hyreslediga Lokaler I Oskarshamn
På Norra Kajen i Oskarshamn råder det febril aktivitet. BJC övertog området som tidigare inrymde Bohmans Fanérfabrik. Ny detaljplan och höga framtidsvisioner ligger nu till grund för utveckling av en ny stadsdel - i ett unikt läge, nära både vatten och centrum.

I första etappen bygger BJC 23 bostadsrätter på bästa läge, där inflyttning planeras ske i december 2020. Men redan idag finns hyreslediga lokaler i befintliga fastigheter. Framtida hyresgäster ges här möjlighet att själva utforma sin nya arbetsplats - lokalerna erbjuder möjlighet till såväl öppna kontorslandskap som till kontorsceller med fina gemensamhetsytor.

Läs mer om kontorshotellen på Norra Kajen här.

2019-05-05 
Från Hotell till Vårdboende

Ombyggnationen av forna Hotell ett i Oskarshamn är i full gång och i augusti står vårdboende med 20 platser klart. Under sommaren 2020 kommer även tillbyggnaden som inrymmer ytterligare 30 boendeplatser att stå klart.
 
Daniel Bruun kommenterar projektet:
​​​​​​​
"Det är givetvis en utmaning att förvandla ett hotell, som dessutom en gång varit en simhall, till ett modernt vårdboende. Men i samarbete med kommande hyresgästen Oskarshamns Kommun, välmeriterade arkitekter och konstruktörer, så har vi hittat lösningar som inte bara kommer bli effektiva, utan även unika för såväl boende som för personal"


2019-04-11
Ett samarbete för framtidenBJC Group AB är sedan i våras delägare i fastighetsutvecklingsbolaget Wellbo Group AB och tillsammans inleder bolagen nu ett strategiskt samarbete i syfte att i nära samverkan med kommuner utveckla samhällsfastigheter och bostäder.

Den gemensamma visionen är att göra skillnad i utvecklingen av det goda samhället. Detta vill BJC och Wellbo och uppnå genom att kombinera affärsmässighet med samhällsansvar. Bolagen skall gemensamt bidra till en långsiktigt hållbar samhällsutveckling i ett socialt, miljömässigt och ekonomiskt perspektiv.

2019-03-28
Norra KAjen OSkarshamn

I Oskarshamn vill vi nu skapa bostäder anpassade efter behov och förväntningar, i ett unikt läge i staden. Vår utgångspunkt är att tillföra området både bostadsrätter och hyresrätter.

Först ut är Bostadsrättsföreningen Norra Kajen, innehållande 23 bostadsrätter, fördelat på 2-4 rok, 60-104 kvm i 5 våningsplan. Utöver det fantastiska läget erbjuds generösa balkonger/uteplatser, gästlägenhet, förråd i markplan och givetvis hiss.

Vill du bo granne med havet, med närhet till såväl skola, centrum, restauranger och närbutik? Läs mer...