Kvarteret Eyrafältet i Örebro

eyrafaltet3eyrafaltet3
eyrafaltet3
Mitt i centrala Örebro, vid Örebro Ishockey Arena dikt an Örebro Bandyhall fanns en grå och tråkig oanvänd tomtyta, potentiell mark för fastighetsutveckling.
​​​​​​​Vi projektutvecklade och exploaterade marken för kvarteret Eyrafältet i Örebro. Vi utlyste en arkitekt tävling 2009, Tengbom Arkitekter vann tävlingen och ritade in 7 byggnader på tomten och ett garage. Vi har i 3 etapper byggt 202 lägenheter, lokaler och garage, sista etappen är under produktion, inflyttning kommer att ske under februari 2016. Hela kvarteret delar på innergården som ligger skyddat en våning upp från gatan. Gården är planerad för att passa alla åldrar och vara en mötesplats för alla.

Ett boende med livskvalité.​

ETAPP 1

BRF EYRAFÄLTET 1


Under åren 2010-2013 byggdes etapp 1 på området Eyrafältet. Här lät vi uppföra tre stycken punkthus med totalt 92 lägenheter, 3 lokalytor varav 1 lokal om 1 100 kvm som förskola samt ett garage om 100 st parkeringsplatser.

ETAPP 2

STADSVILLORNA – BRF EYRAFÄLTET 3


Under åren 2013-014 byggdes etapp 2 på orådet Eyrafältet. Arkitekt Annelie Drackner på Tengboms har ritat bostäderna, ett boende utmed en villagata centralt beläget i Örebro, Restalundsvägen 4,6 och 8. Tre stycken huskroppar med totalt 36 lägenheter. Stora ljusa lägenheter med generösa balkonger eller uteplatser i söderläge, som ger lägenheterna lite känsla av att bo i villa mitt i stan. Stadsvillorna delar innergården med övriga etapper på Eyrafältet. Innergården ligger skyddat en våning upp från gatan, gården är planerad för att passa alla åldrar. Gårdsplanen skall vara en mötesplats för alla. Inflyttning oktober 2014.

ETAPP 3

SPJUTSPETSEN – BRF EYRAFÄLTET 2


Vi avslutade bostadsetappen på Eyrafältet med att bebygga fastigheten Bandybollen 2 under åren 2014-2016. Detta blev den tredje och avslutande etappen. Därmed fullbordas Eyrafältet till ett komplett kvarter med drygt 200 nya fina bostäder. Arkitekt Annelie Drackner på Tengboms har även ritat dessa bostäder. Byggnaden består av 12 våningar inklusive tre takvåningar med totalt 74 lägenheter samt 3 lokaler. På varje våningsplan ryms 8 unika lägenhetstyper, vi hoppas genom detta att huset får en fin mix av människor och familjer. Hela kvarteret Eyrafältet delar på innergården som ligger skyddat en våning upp från gatan. Gården är planerad för att passa alla åldrar och en mötesplats för alla.
Eyrafaltet6Eyrafaltet6
Eyrafaltet